De derde week

Waar het eerst super hard ging maken we nu maar kleine vorderingen.
Voornamelijk omdat we nu alleen maar in de avonduren en weekenden werken. Maar ook omdat het werk wat er nu ligt minder snel zichtbaar is.

Bovenverdieping

We zijn voornamelijk op de bovenverdieping bezig geweest. Eerst zijn de kamers van Linde en Jente, die in de nieuwe dakkapel komen,  aan de beurt. Hier moet het meeste gebeuren. We zijn druk bezig geweest in de kamer van Linde. Eerst moesten we zorgen dat alle kabels op de juiste plek in de muur zaten en daarna hebben we de muren dichtgemaakt met de OSB platen.

Nadat alle platen zijn geplaatst konden de gipsplaten tegen de muur aan. We hebben gekozen voor wat kleinere platen omdat deze wat makkelijker te hanteren zijn. Het is best een suf werkje, elke plaat moet goed vastzitten dus het is vooral een hoop schroeven erin draaien.
Bij het plaatsen van deze platen moeten we ook gaten maken voor de stopcontacten. Ook komt er een stopcontact in de wand onder de kozijnen. We hebben er voor gekozen om in de dakkapel voor elektrische verwarming te gaan. Daardoor zijn de kamers beter afzonderlijk te verwarmen en past bij de weg die wij inslaan met de zonnepanelen.

Nadat alle muren zijn gedaan moet het plafond nog, hier zijn we nu nog mee bezig. Het dak loopt wat af zodat het regenwater wat op de dakkapel valt de juiste kant oploopt. Maar binnen willen we het plafond wel graag recht. Dat betekent dat er om sommige stukken de latten extra moet worden uitgevuld. Als dit is gebeurd kunnen er ook op het plafond van de kamer van Linde gipsplaten worden gezet.

De komende week gaan we verder met het plafond op de kamer van Linde. Daarna gaan we door naar de kamer van Jente. Daar moet nog isolatie in, OSB platen worden geplaatst en de gipsplaten. Volgende week komt de stukadoor dus dan moet dit allemaal klaar zijn. Mooie deadline!

Dak

Maar we hebben niet alleen binnen gewerkt. Er is ook wat veranderd aan het dak. Afgelopen weekend zijn er latten op de dakzijde boven de dakkapel gemaakt zodat hier de zonnepanelen op konden.

Deze panelen zijn maandag gekomen, 12 stuks in totaal. Dit klusje hebben we niet zelf gedaan, we hebben nog geen ervaring met zonnepanelen. Daar kunnen we beter vakmannen voor inhuren. Ook heeft onze meterkast een upgrade gehad zodat alles netjes en veilig is aangesloten.
We hebben gekozen voor zonnepanelen met een in-dak-systeem. Vaak plaatsen mensen panelen bovenop de dakpannen maar omdat wij een heel nieuw dak hebben was er ook de mogelijkheid om de zonnepanelen tussen de pannen te leggen. Dat vinden wij mooier omdat het meer één geheel lijkt.

Het uiteindelijk aanzicht laat nog even op zich wachten. We hopen komend weekend de overige dakpannen op het dak te leggen, rondom de zonnepanelen. Daarna moeten we ook nog wat tijd besteden aan de afwerking van de randen van het dak. Daar moeten nog gevelpannen en een overstek worden gemaakt.

Er is dus nog genoeg te doen dus we blijven maar gewoon bezig.
Jente vind het nu erg leuk om boven te gaan kijken. Het is al wat veiliger waardoor ze een beetje kan rondlopen. Ze gaat dan graag in een hoekje staan onder het schuine gedeelte van de dakkapel en zegt dat ze zich verstopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.