De eerste week

De eerste week zit erop en wat is er veel gebeurd.
Toen de week begon hebben we nog wel een keer verzucht: “waar zijn we aan begonnen”. Maar nu  is het allemaal wat meer te overzien. Het was heet, we snappen nu heel goed waarom de siësta bestaat in Zuid-Europa. Wel fijn dat het zo’n droog weer is geweest.

DAG 5:

Deze dag stond in het teken van de voorbereidingen voor de dakkapel. Er is op de bovenverdieping wat gemeten, berekend, getimmerd en gezaagd. De meiden waren gewoon thuis. Leuk om te zien dat Jente het best goed begrijpt wat er aan de hand is, we gaan een nieuwe slaapkamer voor haar maken. Ze verteld dat ze graag een blauwe kamer wil en zegt dat Linde een geel/oranje kamer krijgt. We zullen zien waar we over een paar weken op uitkomen.

DAG 6:

Zaterdag. Gewoon een werkdag.
Vandaag hebben Wesley en de vaders een groot deel van de dakkapel gezet. Volgens mij mag het officieel niet eens meer de naam van dakkapel dragen, zo groot is het. Er komen twee grote kamers achter en beiden krijgen een kozijn met 1 vast raam en 2 draai-kiep ramen. Op de dakkapel komt een plat dak wat volgende week met dakleer wordt dichtgemaakt, voor dinsdag moeten we zorgen dat alles klaar is.
Nu begint het allemaal vorm te krijgen en is pas goed te zien hoeveel ruimte we erbij krijgen!

DAG 7:

Zondag is onze rustdag.
Er is deze week super hard gewerkt, lange dagen gemaakt in de hete zon. Ieders lijf begint te piepen en te kraken.
Wij hebben onze ochtend met de meiden doorgebracht bij de opening van Alpacafarm Vorstenbosch.

DAG 8:

Een nieuwe week. Vorige week begonnen we om 6u in de ochtend met het slopen van het dak. Vandaag zijn we weer om 7u begonnen met het verder afwerken van de dakkapel. Dit is de laatste week waarbij we zulke lange dagen kunnen maken. Volgende week start het normale werk weer waardoor we alleen in de avonden en weekenden kunnen werken.

We hebben de dakkapel verder afgewerkt. Binnen een gipswandje gesloopt. De dakplaten afgepurd. Gestofzuigd om al het kleine puin te verwijderen. De trap bekleed zodat we die niet kapot lopen. Er zijn al stenen voor de binnenmuur naar boven gegaan . De rollen dakbedekking zijn naar boven gedragen á 35 kilo. Met zo’n verbouwing hoef je niet meer naar de sportschool, je maakt genoeg stappen, gekke bewegingen en traint met gewichten. Jammer dat we onze Fitbit stappentellers niet aan hebben omdat deze dan zouden beschadigen. We zouden namelijk records lopen!

In de avond hebben we de laatste 2 dakplaten naar boven gedaan. Deze zijn op het dak naast de dakkapel gekomen. Daar komt nog een stukje met dakpannen. Het begint al iets te worden.

DAG 9:

We zijn net weer om 6u begonnen. Onze dakdekker is er om te zorgen dat het laatste stukje dak ook waterdicht wordt. Duimen jullie voor ons dat er voor die tijd geen regen komt en dat we een beetje overeind blijven in de hitte?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.