Maand 1

Op 16 augustus hebben we de sleutel tot ons huis gekregen.
Vandaag.. een maand later hebben we nauwelijks nog deuren waar die sleutel op kan.
In deze maand zijn er 11 blogs geschreven over het wel en wee van de verbouwing. Het is leuk om te horen dat veel mensen ons blog te volgen en geïnteresseerd zijn in ons droomhuis.

Inmiddels is voor ons een mijlpaal behaald: het storten van de beton.
Afgelopen vrijdag stonden er twee betonwagens voor de deur om onze vloer te storten. Hoewel aan het begin van de week een enkeling nog sceptisch was of we dit zouden halen waren we donderdagavond gewoon klaar met opruimen, de bekisting timmeren en leidingen, riolering en netten leggen. De vloer was in zo’n 2 uur gestort en netjes recht gesmeerd. Nu is goed te zien hoe groot ons droomhuis wordt, de aanbouw voor en achter zijn al in beton gestort.

  

Op zaterdag konden we al lopen over de beton, dat gaat snel!!
We hebben de bekisting weggehaald en zijn begonnen aan het opruimen van de tuin. Daarin hebben we een berg afval, hout, stenen en andere troep verzameld. Daarnaast hebben we nog aan de zoldervloer gewerkt. Deze kon nog niet helemaal dicht worden getimmerd omdat de vlizotrap nog niet was geleverd. Inmiddels lag deze al een paar dagen op de bovenverdieping maar hadden we weer geen tijd om hem erin te maken. Maar zaterdag hadden we eindelijk die tijd en nu hangt hij er netjes in zodat we volgende week de balken en platen goed vast kunnen timmeren. Pas als de hele vloer op de bovenverdieping klaar is kunnen we de trap goed stellen, hij is namelijk te lang en er moet waarschijnlijk nog een stuk vanaf.

  

Zondag zijn we nog even langs het huis gegaan om de vloer nogmaals te sproeien. Zo wordt deze beter hard.
Komende week worden er nog wat bergen zand uit de tuin weggehaald, deze liggen vooral erg in de weg. Verder staat de week vooral in het teken van een hele zware (550 kg) stalenbalk die in de verdiepingsvloer geschoven moet worden. Eerst hebben we 2 dagen de tijd om stempels te plaatsen en een gat te hakken waar deze balk in kan. Als het goed is wordt de balk donderdag geleverd en dan hopen we met wat machines en mensenhanden dit zware geval op zijn plek te krijgen. Als dit is gebeurd kan ook de muur tussen de keuken en woonkamer worden weggehakt, voor onze mooie open keuken.

Over keukens gesproken.. onze nieuwe keuken is besteld!!
Deze zal over twaalf weken geleverd worden, zo hebben we nog de tijd om het huis klaar te krijgen.
We krijgen aan één wand het gastoestel, de vaatwasser, de combi-magnetron en de koelkast. Aan de woonkamer kant hebben we nog een eiland, hier zitten alleen lades onder en aan de andere kant komen er krukken.

         

De kastjes worden glanzend Magnolia en de vader van Wesley regelt het blad (natuursteen natuurlijk).
Hieronder een impressie wat voor kleur kastjes we krijgen en wat voor soort natuursteen (gebrand graniet). In onze keuken komt dat er natuurlijk er heel anders uit te zien, maar zo krijg je toch een beter beeld bij het zwart-wit tekeningentje.

  

Eén gedachte over “Maand 1”

  1. Hoi, Miriam en Wesley

    Wat gaat het snel, jullie hebben zo een huis verbouwd.
    Wat een samenwerking eist dat.
    Veel succes verder en ik blijf jullie volgen!

    groet maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.