Betonbalk eruit, Stalenbalk erin

Wat is er gisteren hard gewerkt! We hebben een loei zware betonbalk uit de achtergevel gehaald en daarvoor in de plaats een stalenbalk geplaatst. Het had nog wat voeten in de aarde om die zware balk uit de muur te halen, hij lag er immers al 52 jaar in en had weinig zin om eruit te komen. Met wat hakken, slijpen, boren en breken kwamen we tot de conclusie dat we het kozijn eruit moesten halen. Zo gezegd, zo gedaan.

Nu er een erg groot gat was ontstaan in de achtergevel was het eerst zaak om alles goed te ondersteunen met stempels. Stel je toch eens voor dat alles was ingestort. Uiteindelijk konden we doormiddel van een kanalenlift de grote betonbalk uit de gevel tillen en op een aanhanger dumpen. Pff.. wat een werk, en dan te bedenken dat er in de voorgevel ook nog zo’n kreng ligt. Maar dat is voor latere zorg, en die kan er makkelijker met een kraan uitgehaald worden.

 

 

 

 

 

 

 

Nu moest de stalenbalk in de muur, gelukkig was dit ding kilo’s lichter dan de betonbalk. Het was vooral lastig om de balk op precies de goede plek neer te leggen en hem daar ook te houden. Met stenen en stukjes hout werd de balk op zijn plek gehouden waarna er stempels ondergezet werden. Daarna zijn we met zakken cement, metselzand en grind naar boven gegaan om het gat tussen de vloer, muur en stalenbalk op te vullen. Inmiddels was het al donker, dus moesten we deze zware maar goed verlopen werkavond tot een einde roepen. Morgen weer een dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Betonbalk eruit, Stalenbalk erin”

  1. Die duif zat er weer is helemaal niet bang, ik denk dat hij jullie in de gaten houd of je t wel allemaal goed doet hihi (de opzichter ).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.