Brrr… koud!!

Was het vorige week nog twintig graden heeft het deze week alweer gevroren. Aangezien ons mooie huisje nog geen ruiten heeft waait de koude wind er zo doorheen. Beneden was alles al open maar deze week hebben we de oude kozijnen uit de bovenverdieping gehaald. Resultaat: de kou van buiten is nu ook binnen! BRRRR

We hebben drie bestaande kozijnen uit de muren gehaald. Het grote en kleine kozijn van de voorgevel hebben we eruit gehaald. Vooral het grote kozijn viel niet mee, daar lag nog een grote zware betonbalk boven. Met langzaam hakken, tillen, balkjes zagen, tillen en hakken was het eindelijk veilig genoeg om de balk uit het gat in de muur naar buiten te werpen. Met z’n vieren hebben we gezorgd dat de balk op de aanhanger lag. In de plaats van deze twee ramen hebben we drie dezelfde kozijnen erin gezet. Daarnaast hebben we aan de zijgevel een kozijn eruit gehaald. Deze zou anders half in de WC en half in de slaapkamer komen, weg ermee dus. In plaats van dat raam hebben we een nieuw gat geslepen in de achtergevel. Hiervoor hebben we geen nieuwe kozijn gekocht aangezien deze muur er in onze volgende verbouwing er weer uit gaat. Hiervoor hebben we het kozijn wat we 9 weken geleden uit de bijkeuken hebben gesloopt gebruikt.

 

Onze vrijdagavond hebben we besteed aan het klaarzetten van materiaal. We hebben spullen binnen gekregen voor de tussen- en voorzetwandjes die op de bovenverdieping komen, dit worden metalstudwandjes die we volgende week gaan zetten. Ook hebben we een steiger gemaakt en daarop stenen gezet zodat de metselaar de volgende dag meteen aan het werk zou kunnen.

Zaterdag begonnen de metselaar en loodgieters  al vroeg op de bouw, wat is het toch koud en donker!
De metselaar heeft de rest van de WC mooi afgemetseld en daarnaast bij de nieuwe kozijnen van de voorgevel alles mooi dicht gemaakt. De zij- en achtergevels zijn nog niet bijgewerkt, daarvoor komt de metselaar volgende week terug. Daarnaast zijn de waterleidingen voor de benedenverdieping gelegd en er is een buitenkraantje geplaatst.

 

Volgende week staat in het teken van de wandjes zetten en afmetselen. Als de helft van de wandjes er staan kan de elektriciteit erin gemaakt worden. Als alles meezit kan aan het eind van de week het glas erin, hopelijk wordt het dan wat aangenamer in ons huisje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.