Week 1

Zo, vandaag is het alweer donderdag. We zijn al een week de trotse eigenaren van Hofstraat 16.
Alleen ziet het huis er al helemaal niet meer uit zoals we het gekocht hebben. We hebben flink gesloopt.

De afgelopen week stond in het teken van héél véél stof! Pff wat zagen onze haren, kleren en auto’s wit van het stof. Het huis heeft 52 jaar stof verzameld en dat slaan en trekken wij er nu allemaal uit. Soms met wat kuchen en niesen. Overal kwam het vandaan: uit de muren, uit de plafonds, uit de vloerbedekking. En ik heb zo’n vermoeden dat ons de komende weken nog wat stof staat te wachten.

Van aanbouw is nog weinig over, het dak ligt eraf, de deur en het raam liggen eruit en in de muur is al flink gehakt. Helaas krijgen we er niet zoveel hele stenen uit als we zouden willen. Deze hebben we nodig voor het repareren van de gaten die we in de rest van de gevel slaan. Hier moeten we een andere oplossing voor zien te vinden. De aanbouw gaan we volgende week met de minigraver omduwen.

Inmiddels zitten er alweer 3 stalenbalken in de achtergevel. Een stukje is zelfs al netjes aan gemetseld.
Vandaag zijn er nog extra balken geleverd die er deze week ook nog in kunnen, met een beetje hulp lagen ze zo achter het huis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de bovenverdieping zijn alle plafonds en de vloerbedekking eruit en  afgevoerd naar het stortje. Ook de keuken is vandaag mee gegaan op de aanhanger. Daarnaast is het hekje in de voortuin verwijderd (met wat fijne hulp van de buurman met schroefmachine) en hebben we de paaltjes en  betonbandjes eruit gegraven (au onze rug!). Wanneer het straks regent zullen we ook de plantjes in de voortuin gaan verzetten zodat deze op een andere plek een goed leven krijgen. In de voortuin kunnen ze niet blijven omdat hier straks met machines de betonbalk uit de voorgevel wordt gehaald en de erker komt.

We kunnen na deze week zeggen dat we zeker nog geen spijt hebben van onze aankoop. Hoewel we al flink spierpijn hebben en de eerste blauwe plekken zijn gesignaleerd  denken we zeker dat we op de goede weg zijn. Daarnaast komen we er op deze manier achter in wat voor leuke buurt we komen te wonen. Hadden bij de buren briefjes in de bus gedaan waarop we hebben uitgelegd wie we zijn en wat we komen doen. Dit heeft tot leuke reacties geleid, echt het oude vertrouwde Dungense gevoel. Ook is iedereen erg geïnteresseerd in onze sloopwerkzaamheden en vraagt men zich hard op af “hoe kan het dat die muur niet instort”, waarop ons antwoord is “het zit er toch al 50 jaar”. Gelukkig hebben we een constructeur in dienst (Miriam’s vader). Daarnaast helpen de “balkjes-voor-het-gevoel” van Wesley’s vader natuurlijk ook ;).

Nog 17 weken te gaan! Let’s Go 😀

 

Eén gedachte over “Week 1”

  1. Nou nou, hard gewerkt. Dikke pluim voor jullie.Ik ben erg trots op jullie en vind het helemaal super. Ik kan nu nog niet veel doen bij jullie maar straks als het grote sloopwerk voorbij is dan kan ik schoonmaken of net wat. ik kom snel weer kijken. XXXx van jullie tantetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.