Week 2

Wij zijn al twee weken groot grondbezitter. Van het huis is inmiddels nog maar weinig over.
Hebben er hard aan gewerkt om zoveel mogelijk te slopen.

Donderdag:
Vandaag is er iemand gekomen om de muren in te slijpen. Op deze manier is het straks makkelijker om muren en dergelijke te slopen. Het is op belangrijke stukken al los geslepen, zoals bij de toekomstige ramen, de voor en achtergevel en het trapgat. Ook is er hout gebracht voor de spanten en vloer van de zolder. Deze hebben we door een raam naar boven getild zodat Miriam’s vader kon beginnen aan het maken van het spant. Toen we naar huis gingen was het aan één kant dicht gemaakt. Omdat we dit weekend het schuurtje willen slopen hebben we ons hoofdkwartier naar het huis moeten verplaatsen. Daarnaast hebben we de dakplaten er al afgehaald.

   

Vrijdag:
In de ochtend is Guy (de broer van Wesley) gekomen met een kraan om de aanbouw en schuur te slopen. Dat schiet nog eens op!! Binnen korte tijd was de berg puin in de hoger geworden. En de tuin leek met de minuut groter te zijn worden. We hebben nu nog wel een houten schuurtje laten staan waarin we nog wat dingen kunnen opslaan. In de tussentijd hebben wij op de bovenverdieping weer één muur gesloopt, nu is er ruimte om ons bad daar neer te zetten.
Hebben ook nog een mooi extraatje opgedaan, het kozijn van de achtergevel is verkocht via Marktplaats 🙂

    

Zaterdag:
Al in de vroege ochtend gingen we weer aan de slag om al het verzamelde puin op een kiepwagen te gooien, weg ermee!! Ondertussen zijn we boven nog een muur en stuk vloer gaan uithakken zodat dit puin ook mee kon met de wagen. Daarnaast is er nog een stuk achtergevel weg gehaald (altijd spannend, zou het huis blijven staan?)
En zijn we begonnen aan het weghakken van de vloer, dit deden we zoveel mogelijk met het kraantje, dit is wel zo makkelijk. Maar helaas is dit in de hal en wc niet mogelijk, dit moest met de hand. Pff, dat viel nog eens tegen. Het is ons uiteindelijk niet gelukt om dit allemaal weg te krijgen. Ook is het niet gelukt om alles uit te graven voor de fundering. Hier moeten we dus de komende week nog aan gaan werken. Maar het is al zo fijn om al een berg weg te hebben, wat is dat een bende: puin en stof. Daar zijn we grotendeels vanaf.
Ook is er op de bovenverdieping verder gewerkt aan het spant en de balken voor de zolder, hier is al een mooi begin aan gemaakt en zal ook de komende week worden afgemaakt.
Nog genoeg te doen dus.. we hebben nog 16 weken te gaan!!

 

 

   

 

Eén gedachte over “Week 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.